Traditioneel werd in Vlaardingen de afgelopen jaren de Nieuwe Haring binnengebracht door de zeillogger Balder. Het was niet zoals in vervlogen tijden na een zeereis van een paar weken. Tegenwoordig is het gecombineerd met het Haring- en Bierfestival in Vlaardingen wat komend weekend plaats zal vinden.

Voor meer, kijk op "lees meer" of "hier"

Traditioneel werd in Vlaardingen de afgelopen jaren de Nieuwe Haring binnengebracht door de zeillogger Balder. Het was niet zoals in vervlogen tijden na een zeereis van een paar weken. Tegenwoordig is het gecombineerd met het Haring- en Bierfestival in Vlaardingen wat komend weekend plaats zal vinden. De Balder voer eerst langs de bekende ligplaats bij Museum Vlaardingen, draaide bij de Oude Havenbrug om langzaam terug te keren naar de vaste ligplaats. 

Tegelijkertijd vertrok Burgemeester Bert Wijbenga vanaf het stadhuis met de Sjees, voortgetrokken door een mooi Fries paard. Tegelijkertijd ging zowel de sjees op de Westhavenkade als de Balder in de Oude Haven richting de ligplaats van de Balder voor het Museum Vlaardingen en de Stadskraan. Een aantal vrouwen en kinderen in traditionele kleding stonden de Balder op te wachten. De reder was ook present. Want die wilde wel weten hoeveel haring er gevangen was op deze eerste reis. Er was behoorlijk wat belangstelling. Vele Vlaardingers waren aanwezig. 

Bij de Stadskraan werd de haring aan land gebracht. Keurmeester Piet Maat keurde de haring. Het was weer haring van uitmuntende kwaliteit. 

Daarna keurde de Burgemeester de haring. Beter dan vorig jaar. Een heerlijk, niet al te zoute, malse haring. Voordat de Burgemeester het Haring- en Bierfestival voor geopend verklaarde wilde de Burgemeester nogmaals en haring te proeven om zeker te zijn van zijn zaak. Het oranje vaatje met goedgekeurde haring ging niet meer zoals vroeger naar de Koning. De sjees met de Burgemeester vertrok met het vaatje naar aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade. Hier kunnen de mensen die het moeilijk hebben smullen van de haring. Max Thurmer praatte een en ander vakkundig aan elkaar. Shantykoor “de Vlaardingse Muiters” zongen zeemansliederen. De muziek werd verzorgd door de Kroepoekfabriek. Het was weer een evenement waar de Vlaardingers trots op kunnen zijn.